Suriye'ye Misli ile Mukabele Edilmelidir (24 Haziran 2012)

ÖZGÜR SURİYE ORDUSUNA

DİPLOMATİK MİSYON VERİLMELİDİR.

Suriye 22 Haziran 2012 tarihinde Kara Sularını ihlal ettiği iddiası ile, Türk Hava Kuvvetlerine mensup bir RF-4E Keşif Uçağını, Lazkiye'nin 13 mil açığında düşürmüştür. Suriye Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada;

turk-jetini-suriye-dusurdu"Suriye sınırını 1 kilometre kadar geçen bir uçak görüldüğünü, karasularında alçak uçuş yapan uçağın Sınır ihlali yaptığını, uçaksavar bataryaları tarafından açılan ateş sonucunda, kıyıdan 10 deniz mili kadar uzaklığa düştüğünün tespit edildiğini, hedefi vurduktan sonra Türk Uçağı olduğunu farkettiklerini ve Türkiye ile birlikte, pilotların aranması faaliyetlerine katıldıklarını” ifade etmiştir.

Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından 24 Haziran 2012 günü basına yapılan açıklamadan, “uçağımızın silahsız olarak ve Suriye kıyılarından 13 mil uzakta, yani Suriye Karasuları dışında, radar sistemimizin denenmesi amacına dönük bir deneme uçuşu yaparken düşürüldüğünü” açıklamıştır.

Suriye tarfından yapılan açıklama masum görünse de, uçağımızın vurulması olayı önceden hesaplanmış, planlanmış düşmanca bir harekettir.

Türkiye açısından vahimdir.

Suriye tarafından, özür dilenerek Türkiye'nin belirleyeceği maddi ve manevi zararının telafisi kabul edilmediği takdirde, mutlaka misli ile mukabele edilmelidir.

Uluslararası sularda ve Düşmanca hareketi olmayan bir Türk Uçağının düşürülmesi karşılıksız kalmamalıdır.

Yol olur. Pardon denildiğinde, yaptıkları yanlarına kar kalır. Biz de kayıplarımızla baş başa kalırız.

Benzeri meseleler, anında mukabili, misli ile yapılarak, çözülmelidir.

Silahlı kuvvetlerimiz, misillemeye devamlı hazır olmalıdır.

Mevcut durumda, uçağımız düştüğü anda, en azından düşüren uçaksavar sistemleri havadan bombalanmalıydı. Eğer böyle bir misillemeye hak etmemişlerse, pardon diyen taraf biz olmalıydık.

Yapılan işlemin misli ile mukabelesini bekliyoruz.

Özür ve tazminat için  üç günlük bir süre tanınmalıdır. Kabul edilmediği takdirde, kara suları nasıl aşılırmış, silahsız Türk Uçağı nasıl düşürülürmüş, hasma gösterilerek, uçağımızı düşüren hava savunma sistemleri bombalanmalı ve tahrip edilmelidir.

Yetmez..!

Suriye terörist devlet ilan edilmelidir.

Suriye muhalefetine diplomatik misyon verilmelidir.

Suriye adına, Suriye dışındaki muhalefet muhatap alınmalıdır.

Suriye dışındaki “Özgür Suriye Ordusu Komutanlığına” da diplomatik misyon verilmeli; mülteci kampından çıkarak, kendilerinin istediği bir bölgemizde, karargah kurmalarına izin verilmelidir. Kendilerinin uygun görecekleri asker ve sivil şahıslara, Diplomatik TC Pasaportu tanzim edilebilmeli, yurt içi ve dışı temaslarda bulanmaları imkanı sağlanmalıdır.

Gerek “Suriye Ulusal Konseyi” ile gerekse bu konseyin silahlı gücü olan “Özgür Suriye Ordusu Komutanlığı” ile ikili anlaşmalar yapılmalıdır.

Ulusal Konsey'in Suriye içinde mücadele eden muhalefetin temsilcilerinden oluşmasına, muhalefette birliğin sağlanmasına, Özgür Ordunun organize olmasına ve etkin mücadelesine yardımcı olmalı ve bu husustaki özel girişimleri himaye etmelidir.

Türkiye, misilleme dışında, askeri alanı açık olarak genişletmemeli, ancak muhalefeti açık ve dolaylı yollardan destekleyerek daha etkili hale gelmesini ve daha erken sonuç almasını,  sağlamalıdır. 24 Haziran 2012

Adnan Tanrıverdi

(E)  General

SADAT Ynt. Krl. Bşk.

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Similar Topics

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı