SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi SADAT ile Wagner’in arasındaki benzerlik! Tartışmalarına son verdi

AnadoluGazete haberden alınan paylaşımda;

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Haberler.com Youtube kanalındaki programa konuk oldu. Tanrıverdi, Rusya'daki isyanın ardından sıklıkla Wagner ile benzetilmeleri hakkında konuştu

 

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Haberler.com Youtube kanalındaki programa konuk oldu. Tanrıverdi, Rusya'daki isyanın ardından sıklıkla Wagner ile benzetilmeleri hakkında konuştu. Sektörde 3 çeşit tabaka olduğunu belirten Tanrıverdi, en alt katmanda paramiliter hizmet veren şirketlerin ikinci katmanda lojistik hizmet sunan şirketlerin olduğunu belirtti. Melih Tanrıverdi, SADAT'ın sadece stratejik danışmanlık ve eğitim hizmetleri verdiğini, Wagner'le bir benzerlikleri bulunmadığını söyledi.

Melih Tanrıverdi, Haberler.com Youtube kanalının yaptığı programda Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve Sunucu Melis Yaşar'ın sorularını cevapladı. Tanrıverdi, Rusya'da yaşanan isyanın ardından Wagner'le benzetilmeleri hakkında konuştu.

“BEN SEKTÖRÜ KATMANLANDIRARAK TASNİF EDİYORUM”

Bedia Teymur'un "Wagner'le benzer yanınız var mı?" sorusuna Tanrıverdi şöyle cevapladı: Wagner sadece Türkiye'de değil, uluslararası kamuoyunda da çok tartışıldı bu olaylardan sonra. Şimdi uluslararası literatüre baktığınız zaman özel askeri şirketler veya askeri müteahhitlik şirketleri gibi isimlendirmelerle karşılaşıyoruz. Ben şöyle isimlendiriyorum içinde bulunduğumuz sektörü: Savunma Sanayinin Hizmet Sektörü. Ben sektörü katmanlandırarak tasnif ediyorum.” İfadelerini kulandı.

"SEKTÖRDE 3 KATMAN VAR"

“En alttaki katmanda paramiliter şirketler olduğunu değerlendiriyorum. Şu an dünyada 150 şirket var, bunların bir kısmı paramiliter hizmet sunan şirketler. Kara bölgede kalıyorlar. Bir üst tabaka lojistik tabaka sunanlar var. Bu bölgenin de bir kısmı kara bölgeye bir kısmı da beyaz bölgede kalıyor. Çünkü çatışma bölgelerine silah, mühimmat tedariki sağlayan şirketler var.” dedi.

KATMANLAR ARASINDA WAGNER EN ALT KATMANDA

Programın ilerleyen bölümlerinde Melih Tanrıverdi, “Sektörün tamamı bunlardan oluşmuyor. Hepsini aynı kefeye koyamayız. En üst katmanda da burayı tamamen beyaz bölge olarak isimlendiriyorum. Bu bölgede stratejik danışmanlık ve eğitim hizmetleri veren şirketler var. Bu bölgede şirketlerin paramiliter örgütleri yok. Dolasıyla para karşılığı çatışmalara giren şirketler işin en alt tabakasında. Wagner de bu kapsamda. Tüm dünya bunu tartışıyor şu anda.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE GÜNDEME GETİRİLMEMİZİN ARKA PLANI VAR"

“Bizim Türkiye'de gündeme getirilmemizin sebebi farklı bir arka planı var aslında. Bu tür şeyler yaptığımızdan değil de başka bir sebeple gündeme getiriliyoruz." dedi.

 

Kaynak: 

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı