Ak Parti Millet Vekili Mahir Ünal, AK Parti-SADAT İlişkisini Reddetti

AK Parti millet vekili Mahir Ünal, SADAT Savunma hakkında basında çıkan iddialar ile alakalı açıklama yayınlamıştır;

Ünal, AKP-SADAT ilişkisini reddetti

AKP’li Mahir Ünal, SADAT ve TÜGVA’ya dair haberlerin dezenformasyon olduğunu savundu. Ünal, SADAT ile ilişkilerinin olmadığını söyledi

Meclis Genel Kurulu’nda HDP Grup Başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş tarafından “SADAT’ın araştırılması” için verilen önerge sırasında salonda gerginlik yaşandı. Önerge üzerine kürsüye çıkan AKP Milletvekili Kemal Çelik, HDP’yi suçlayarak, konuşmasına başladı. Çelik, 4 dakikalık konuşması boyunca SADAT yapılanmasına değinmeden konuştu. Çelik, “İçte ve dıştaki tüm düşmanlar çaresizlik içerisinde. Şükürler olsun ki iç huzuru sağladık. Dışarıdaki saldırıların kaynağını kurutmaya çalışıyoruz. Masada da sahada da oyunları bozuyoruz. Bozmaya devam edeceğiz. Tüm mücadelemiz hukuk kuralları çerçevesindedir. Kimseden emir almayız, kurumlarımız tam yetkilidir. Ne yapıyorsak da kurumlarımız aracılığıyla yapıyoruz” dedi. Çelik, SADAT’ın araştırılması önergesine de ret oyu vereceklerini söyledi.

‘SADAT’IN İNTERNET SİTESİNDE VAR’

Sataşma üzerine söz alan Meral Danış Beştaş, “SADAT adını, kavramını kullanmadan 4 dakikalık konuşma yaptınız. Çünkü siz yalanlarla, propagandayla manipülasyonla Türkiye halklarını hala kandıracağınızı sanıyorsunuz. Yazıklar olsun. SADAT’ın kendi internet sitesinde ‘Gayri Nizami Harp’ diyor. Gayri nizami harp yönetimi olan bir oluşumu tartışmak istiyoruz. 10 Ekim katliamında SADAT’ın rolü neydi. 6-8 Ekim cinayetleri işleyenleri SADAT mı eğitti bunu soruyoruz” dedi.

‘BAĞIRMAK İÇİN GELİYOR’

Genel Kurul’da Beştaş’a sataşmada bulunan AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’a tepki gösteren Beştaş, “Oya Eronat susmazsa ceza isteyeceğim. Bağırmak için buraya geliyor” dedi. Beştaş’ın açıklaması sırasında Genel Kurul’da tartışma yaşandı.

DEZANFARMASYON SAVUNMASI

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal da SADAT ve TÜGVA’ya dair yansıyan haberleri dezenformasyon olarak savundu. Ünal, “SADAT’ın etrafına gayri nizami harp, cinayetleri ortaya koyarsınız. Özel bir şirketin bizimle ne ilişkisi var açıklar mısınız? Ben size dair öyle bir iddia atarım ki ve gerekçelendiririm buraya gelip, cevap mı vereceksiniz. Mesnetsiz iddialar, dezenformasyon ile Türkiye’ye yazık etmeyin” çağrısı yaptı.

‘ARAŞTIRALIM’

Bir kez daha söz alan Beştaş, “SADAT bir kontrgerilla yapılanması, eğitim verdiğini kabul ediyor. Suikast, sabotaj eğitimi verdiklerini, söylüyorlar. Şirketin Başkanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanıydı. 9 Ekim 2018’de Erdoğan atama yaptı. SADAT’ın adı da yer aldı. Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi Başkanı Adnan Tanrıverdi, Güvenlik ve Dış Politikalara görevlendirildi. Bunlar resmi, ikrar edilen bilgiler. Reddediyorlarsa buyursunlar araştıralım. Asıl dezenformasyon önerge üzerine konuşup, tek ifade kullanmamaktadır” dedi.

HDP’nin verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı