SADAT Savunma paramiliter değildir

BASIN AÇIKLAMASI

14.01.2023 tarihinde TV 100’de yayınlanan, Uğur Dündar tarafından sunulan programa şirketimiz tarafından verilen reklam üzerinden şirketimize yönelik gerçekleştirilen karalamaları kaygıyla izliyoruz. Kurulduğu günden beri Savunma Sanayi Hizmet Sektörü’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil eden şirketimiz, gündelik politik tartışmalara alet edilemez.

Şirketimiz, ticari itibarına yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı hukuk mücadelesinin yanında; basın, yayın ve halkla ilişkiler çalışmalarını da titizlikle yürütmekte, şirketimize yönelik sistematik bir şekilde sürdürülen kara propagandayı tüm yönleriyle bertaraf etmeye çalışmaktadır. Bu anlamda TV100 ve diğer basın-yayın kuruluşlarına şirketimizce düzenli periyotlarla reklam verilmektedir. Nitekim bahsi geçen reklam da şirketimizce TV100’e verilen ilk reklam değildir. Tüm imkânlar kullanılarak bir şirketin aleyhine yürütülen kara propagandaya karşı o şirketin reklam vermesinden daha doğal ne olabilir? Şirketler için reklam vermek, devamlılıkları için hayati bir gerekliliktir. Reklam vermek bir şirketin en doğal hakkıdır. Reklam, bir şirketin kendisini ifade biçimidir. Bunun üzerinden şirketimizi karalayanları ve hatta basın emekçilerini hedef gösterenleri kınıyoruz.

SADAT SAVUNMA, Paramiliter yapı DEĞİLDİR!

  • Silahlı bir gücümüzün olmadığını, paramiliter bir yapılanmaya sahip olmadığımızı,
  • Siyasetin bir aktörü olmadığımızı, siyasete müdahale edecek bir gücümüzün bulunmadığı,
  • 20 kişilik kadroya sahip bir şirketin seçim güvenliğini tehdit etmesinin imkansız olduğunu, seçim öncesi ve seçim günü güvenliğin devletimizin güvenlik kurumlarının teminatı altında olduğunu,
  • Şirketimizin Savunma Sanayi Hizmet Sektöründe; stratejik danışmanlık, özel eğitimler ve lojistik hizmetler sunduğunu, şirketimiz tarafından sunulan hizmetlerin tamamının dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetleri ve iç güvenlik teşkilatlarına yönelik olduğunu,
  • Türkiye’de şirketimiz dışında Savunma Sanayi Hizmet Sektörü’nde faaliyet gösteren şirketlerin var olduğunu, bu sektörde faaliyet gösteren şirketlerin Dünyanın hiçbir yerinde bu tür yaklaşımlarla karşılaşmadığını

defalarca beyan etmemize rağmen basın-yayın ve sosyal medya aracılığıyla tezvirata devam eden, şirketimizin ticari itibarına saldırı gerçekleştiren tüm aktörlere karşı hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.

Kamuoyunun da bildiği üzere 13.05.2022 tarihinde randevu talep etmeden şirketimizin kapısına dayanarak şirketimize türlü iftiralar atan Sn. Kılıçdaroğlu’nun şirketimize yönelik kara propagandasına karşı şirketimiz tarafından 08.06.2022 tarihinde 1 Milyon liralık Manevi Tazminat davası açılmıştı. Fakat Kılıçdaroğlu’nun avukatları tarafından bu davaya verilen cevaptan görüyoruz ki, Kılıçdaroğlu’nun şirketimize yönelik ileri sürdüğü iddialarını ispatlayabilecek hiçbir delili bulunmamaktadır.

Siyasete düşen görev şirket kapılarında gövde gösterisi yapmak, şirketleri hedef gösterip tehdit etmek değildir. Siyasetçinin görevi ülkede sorunlu gördüğü konularda meclise yasa teklifi sunmaktır.  Sn. Kılıçdaroğlu Mayıs 2022’den bu yana geçen 8 aylık sürede Savunma Sanayi Hizmet Sektörüne yönelik hiçbir yasa teklifi sunmamıştır. O halde ana muhalefet lideri mer’i mevzuattan memnundur. SADAT Savunma’nın faaliyetleri de bütünüyle mer’i mevzuata uygundur. Eğer Kılıçdaroğlu mevzuatın yetersiz olduğunu öne sürüyorsa bu durumda bugüne kadar neden hiçbir kanun teklifi vermemiştir? Eğer Kılıçdaroğlu mevzuata uygun olmayan faaliyetlerimizin olduğunu iddia ediyorsa bugüne kadar geçen 8 aylık sürede neden Savcılığa delilleriyle bu iddiasını sunmamıştır? KILIÇDAROĞLU’NUN AMACININ ŞİRKETİMİZİ POLİTİK ÇIKARLARINA ALET ETMEK VE BUNDAN SİYASETEN KAZANIM ELDE ETMEK OLDUĞU AÇIKTIR. Fakat en başından beri olduğu gibi şirketimiz buna müsaade etmeyecek, hukuk önünde haklarını sonuna kadar arayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 15/01/2023

Hizmetlerimiz hakkında ve ihtiyaçlarınız ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Similar Topics

Ürünlerimiz ve Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Whatsapp İletişim Hattı