SADAT "İç Güvenlik" gücü değildir - Basın Açıklaması

Firari olduğunu söyleyen ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi - Ankara’da sürdüğünü iddia ettiği - tank ile sivilleri ezmiş olabileceği gerekçesi ve helallik dilemek bahanesi ile bir Youtube kanalına 20 ve 22 Ağustos 2021 tarihlerinde görüntülü röportaj veren, adının Osman Görer (veya Gürer) olduğunu söyleyen şahıs videolarda özetle; 2012 – 2016 yılları arasında 9 ayı eğitim olmak üzere toplam 4 yıl SADAT adına çalıştığını, TSK’nın resmi üniformasını giyerek askeri birliklere girip çıktığını, kendisi dahil 10 kişiyi tanıdığını ama her ilde çeşitli askeri birliklerde kendileri gibi pek çok kişinin olduğunu, 15 Temmuz’da kendisine bir askeri birlikten SADAT’ın emri ile tank verilerek sivillerin üzerine sevk edildiği iddialarını dile getirmiştir.

Şahsın Şirketimizi hedef alarak, Şirketimiz özelinde, devletin kurumlarını, makamlarını ve resmi görevlileri, ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde, suçlu olarak göstermeye yönelik, iftira, karalama ve ithamlarda bulunduğu açıkça görülmektedir.

Şahsın Şirketimiz ile herhangi bir zaman ve mekânda ilişkisi, irtibatı olmamıştır. Şirketimizden hiçbir surette eğitim almamıştır. Şirketimizin bu tür bir eğitim hizmeti bulunmamaktadır. Kendisine maaş veya başka bir adla ödeme yapılmamıştır.

SADAT Savunma, kurucusu Adnan Tanrıverdi, yöneticisi Melih Tanrıverdi ve diğer çalışanları şahıstan, iddia ve iftiralarından tamamen ari, pak, temiz ve beridir.

SADAT Savunma, Türkiye Cumhuriyeti Devletine dost ve müttefik ülkelerin Silahlı Kuvvetleri ve Polis Teşkilatlarına hizmet vermek üzere ve internet sitesinde yayınladığı yasal ve tescil edilmiş tüzüğünde belirtilen ve www.sadat.com.tr adresinde açıkça ilan ettiği tüm işleri yapmak üzere kurulmuş ve bu işlerin dışında kanuna aykırı hiçbir faaliyeti olmamıştır.

Tüm bu sebepler ile şirketimiz avukatları şahıs aleyhinde Savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçmiş ve cezai kanuni işlemleri yapacaktır.

15 Temmuz Darbe Girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün de aynı PKK gibi bir terör örgütü olduğu kamuoyunun malumudur. Her iki terör örgütünün de yegâne amacının Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak olduğu gün gibi ortadadır. Her iki örgütün de aynı merkezden idare edilen stratejik ortak oldukları faaliyetlerinden anlaşılmaktadır. PKK açıkça saldırırken devlet içinde paralel yapılanma tesis eden FETÖ’nün de 15 Temmuz’a kadar TSK’nın teröre karşı aldığı tüm tedbirleri PKK’ya sızdırdığı 15 Temmuz sonrası terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalarla gün yüzüne çıkmıştır.

15 Temmuz 2016 başarısız darbe girişimi sonucunda FETÖ’nün TSK, Emniyet ve İstihbarat içindeki kilit kadroları büyük oranda temizlenmiş ve stratejik ortağını kaybeden PKK bugün silahlı eylem gerçekleştirememe acziyetine düşmüş ve ülkemizin ciğerleri olan ormanları yakarak içine düştüğü acziyeti ilan eder hale gelmiştir.

15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, topraklarını bölmek amacıyla tertiplenen darbe girişiminin FETÖ / PYD tarafından gerçekleştirildiği devletin ilgili tüm birimleri tarafından tespit edilmiş ve yargı kararlarıyla tescil olunmuştur.

Şirketimiz aleyhinde yürütülen hiçbir karalama çalışması, FETÖ’yü işlediği sabit olan suçlardan aklamaya yetmeyecek, PKK’nın ekmeğine de yağ süremeyecektir.

Yalan terörü hedefine ulaşamayacaktır.

Konuyu ilgi ile takip eden Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SADAT Savunma Yönetim Kurulu