Sözcü'nün Yalan Haberine Tekzip ve İhtarname

  

TEKZİP METNİ

Sözcü.com.tr. İnternet sitesinde, Can ATAKLI tarafından kaleme alınarak yayınlanan 11/04/2019 tarihli ‘’Sarayı çıldırtan İmamoğlu’nun sakinliği’’ başlıklı ve 06/11/2018 tarihli ‘’Seçim hilesi yakalandı işte daha neyi bekliyorsunuz’’ başlıklı yazılarda müvekkilim ‘’SADAT Uluslar Arası Savunma Danışmanlık İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’’ hakkında gerçek dışı, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde, ticari itibarını zedeleyici nitelikte, gerçeklerle bağdaşmayan, müvekkili karalama amaçlı, kamuoyu nezdinde illegal işler yapıyormuş gibi göstermeye yönelik iftira niteliğinde ifade ve tespitler kullanılmıştır.
Söz konusu haber yazılarda yazar Can ATAKLI tarafından sağlıklı bir kafa yapısıyla izah edilemeyecek şekilde, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda ‘’ SADAT MİLİTANLARI bir kaç yerde havaya ateş açtılar ama kimse aldırmadı bile’’ şeklinde ve ‘’Bir grup Meral AKŞENER’ in evinin önüne giderek gösteri yapıyor. Bu şahıslar gerçekten MHP’li mi, yoksa AKP’nin milisleri mi, SADAT elamanları mı’’ şeklinde hastalıklı bir senaryo ürünü ifadeler kullanılmıştır. Kısaca SADAT olarak bilinen ‘‘SADAT Uluslar Arası Savunma Danışmanlık İnş. San. Ve T.A.Ş.’’; Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş ve faaliyet gösteren bir şirket olup, kanunlara göre faaliyet göstermektedir. Kurucuları, ortakları ve çalışanları hukuka saygılı ve tertemiz geçmişe sahip kişilerdir. Tüzel kişi veya bireyler olarak bırakın yasa dışı olmayı tek bir şüpheli faaliyetleri dahi yoktur. SADAT her türlü çirkin ve mesnetsiz yakıştırmalardan münezzehtir. Müvekkil şirketin tüm faaliyetleri kanunlar kapsamında Türk Ticaret Kanunu ve diğer kanuni mevzuat çerçevesinde, devletin tüm birimlerince incelenmekte olup hukuksuz hiçbir icraatı söz konusu olmayan, meşru, şeffaf, gizli kapaklı işi olmayan ticari bir kuruluştur.
Bu nedenle, sözcü.com.tr adresinde yayınlanan haber yazılarda; gerçekleri araştırmadan ve hakikaten bu konuda bilgisiz olarak müvekkil aleyhinde ağır ifadelerin kullanıldığı, iftiraya varan nitelikte açıklamaların yapıldığı, açıklamaların, şuurlu bir karalama kampanyası kapsamında, müvekkil şirketin ticari itibarını, ağır şekilde zedeleyici, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde, yalan, yanlış, iftira ve hakaret nitelikli muhtevaya sahip olduğu aşikardır. Müvekkil şirketin hiçbir zaman yazılarda dile getirildiği gibi, milis kuvvet, militan vb. silahlı gücü veya personeli olmamıştır.
Şirketimiz kurulduğu 2012 yılından beri, maalesef benzer karalamalar ve iftiralara muhatap olmaktadır. Ancak benzer yönde; hiç biri ispatlanamayan hayal ürünü, müvekkil şirketin kanun dışı bir takım eylemlere karıştığına dair yapılan algı operasyonlarının muhtevasının gerçeği yansıtmadığı yargı kararları ile tescillenmiştir. Söz konusu iddialarla ilgili olarak SADAT hakkında hiçbir soruşturma dahi açılmadığı halde, benzer yönde karalamaya yönelik asılsız haberler yapılmaya devam edilmektedir.
Gerçekler araştırılmadan ve hakikaten bu konuda bilgisiz olarak müvekkil aleyhinde İftiraya varan nitelikte, müvekkil şirketi yıpratmaya yönelik, ticari itibarını, şeref ve haysiyetini zedeleyici, yalan, yanlış, gerçek dışı haberler yapılmakta olup, hiçbir gerçekliği bulunmayan mesnetsiz bu tür haberlere itibar edilmemesi, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SADAT ULUSLAR ARASI SAVUNMA

DANIŞMANLIK İNŞ.SAN.VE TİC. A.Ş.

Vekili

Av. Ahmet Cengiz TANGÖREN